Понад 25 л крові здали футболісти на Вінниччині командою DonorUA for Teams

18 березня 2024 року, 15:53

ФК «Оріон» та ФК «Вінниця молодіжна» об’єдналися в одну донорську команду в системі DonorUA for Teams, аби разом допомагати пацієнтам Вінниччини та військовим на фронті. Менш ніж за рік футболісти здали кров сумарно 57 разів, зібравши більше 25 літрів та врятувавши до 170 життів.

«До того, як створити команду в DonorUA for Teams, ми з друзями вже здавали кров кілька разів. Це було так зване родинне донорство — нас просили допомогти комусь зі знайомих. Так почалася зокрема і моя історія донорства — разом з іще одним гравцем ми здавали кров для його родича. І вже коли ми стали цікавитися цією темою активніше, з’ясували, що в нашій команді є й інші донори, деякі — навіть регулярні. Наприклад, лідер нашої спільноти здав кров уже більше 30 разів», — коментує Володимир Краковецький, капітан команди «Вінниця молодіжна» та Software Developer ДонорUA.

ФК «Вінниця молодіжна» базується у Вінниці, ФК «Оріон» — у селі Малі Крушлинці Вінницької області. Капітан «Оріона» Максим Гаврищук уже понад рік захищає Україну в лавах ЗСУ.

Спортсменів об’єднує бажання ділитися кров’ю та допомагати, і вони давно хотіли спробувати зробити це всі разом, проте організувати спільний похід у центр крові складно. Тож друзі роблять це самостійно у зручний для кожного час, а DonorUA for Teams дозволяє зібрати всі донації під однією «парасолькою» та збільшувати спільний показник. Втім, за можливості футболісти все ж намагаються здавати кров разом.

«ДонорUA проводить у Вінниці виїзні донації, і я завжди запрошую хлопців долучитися до такої події, аби не тільки здати кров, а і привернути увагу друзів і знайомих до теми донорства. Футбольна команда — це коло друзів, і завжди радісно зустрічатися не тільки на футбольному полі, а особливо якщо ви разом робите суспільно корисну справу», — розповідає Володимир Краковецький.

DonorUA for Teams став титульним партнером команди, а його логотип нанесено на ігрову форму.

«Нас надихнула історія, коли ДонорUA кілька років тому співпрацювали з рівненським ФК «Верес». На футболках команди розмістили логотипи партнерів, у тому числі й ДонорUA, і рівняни здобули у матчі історичну перемогу, вперше перегравши київське «Динамо», флагмана українського футболу. Хоча і це не перший кейс, коли футболісти просувають донорство. Гравці однієї з бразильських команд носили футболки зі спеціальними індикаторами, які відображали запаси крові в містах. У Бразилії футбол — майже релігія, і такий соціально важливий перфоманс ефективно привернув увагу до потреб пацієнтів», — ділиться капітан «Вінниці молодіжної».

DonorUA for Teams — рішення для командного та корпоративного донорства крові. Це продукт, корисний для організацій будь-якого масштабу, щоб об’єднувати активних та потенційних донорів у спільноти. Систему можуть використовувати компанії, державні та громадські організації, волонтерські та інші ініціативні групи, спортивні команди чи творчі об’єднання — будь-які спільноти, готові разом долучатися до донорського руху.

У ДонорUA for Teams ви створюєте власну спільноту донорів, можете приєднатися до вже створеної, а також організувати корпоративний день донора для вашої компанії задля покращення вашого соціального внеску. У системі є можливість відстежувати активність команди та кожного з її учасників, а також створювати підкоманди, які можуть змагатися між собою. Можна ставити цілі забезпечення певної частини потреб крові міста, регіону тощо, слідкувати за її досягненням та внеском всіх учасників процесу.

Технічне рішення DonorUA for Teams розробляється ДонорUA за підтримки Акселераційної програми Act to Support проєкту «Фенікс», що виконується Фондом Східна Європа коштом Європейського Союзу.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.