15 людей здали кров з українськими енергетиками та ДонорUA

19 березня 2024 року, 10:57

15 березня ДонорUA провели відкритий корпоративний день донора для АТ «Українські розподільні мережі». Кров здали 11 працівників підприємства та четверо гостей. Забір крові здійснювали фахівці Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова НАМН України.

«Під час повномасштабної війни українські енергетики роблять неймовірне. В умовах постійних ризиків вони живлять наші домівки та дозволяють функціонувати підприємствам. Завдяки силам ППО ми пережили цю зиму без блекаутів, та енергетична інфраструктура все ще залишається однією з пріоритетних цілей для російських ракет і дронів. І її працівники не лише роблять свою роботу, а й допомагають іншим, здаючи кров. Пишаємось українцями!», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Це була заключна подія у цілому донорському марафоні. В період з 11 по 15 березня шість компаній операторів системи розподілу (ОСР) Групи «УРМ» доєднались до заходів з донації крові для потреб військових і цивільних пацієнтів «Несемо світло. Донатимо кров». Всього 363 енергетики стали донорами за ці дні.

«Як і струм по проводах, який дає світло і життя, нехай кров енергетиків, об’єм якої склав 163 літра зібраної крові, слугує для збереження життя. Хочу подякувати кожному енергетику, які доєднались до спільного дня донора і засвідчили свою небайдужість в питанні порятунку цивільних і військових, які потребують переливання крові», — зазначив СЕО АТ «УРМ» Артем Мартинюк.

Кожна донація — можливість подарувати надію трьом людям, які потребують переливання. Будь-хто з нас може опинитися у такій ситуації, і розвиток культури донорства — запорука своєчасної допомоги для всіх нас. Дякуємо медикам, які працюють на корпоративних донаціях.

«Сьогодні кров енергетика врятує чиєсь життя. Я вдячний колективам АТ «Українські розподільні мережі», шести регіональних ОСР та ДП «Регіональні електричні мережі», а також кожному окремому донору за цей день! Ми сьогодні поповнили банк крові навіть дуже рідкісною групою, «золотою кров’ю», — поділився лікар інституту «Шалімова» Сергій Короткоручко.

Корпоративні дні донора — можливість для бізнесу та державних установ організовано долучитися до донорського руху. Такі заходи розвивають корпоративну соціальну відповідальність компаній та культуру донорства в суспільстві. Отримані кошти дозволяють ДонорUA організовувати інші тематичні події для залучення донорів, вести просвітницьку діяльність і транспортувати донорську кров до прифронтових регіонів.

Ви можете замовити корпоративний день донора для своєї компанії, зареєструватися на ДонорUA і стати донором самостійно, створити на сайті власну команду донорів, а також підтримати діяльність ДонорUA фінансово. Дякуємо всім, хто ділиться кров’ю й коштами, бере участь у наших ініціативах, підтримує нас інформаційно та допомагає розвивати донорський рух.

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та координації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 160 000 донорів. Більше 7 000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

Акціонерне товариство «Українські розподільні мережі» — єдиний уповноважений Міністерством енергетики України орган, що здійснює корпоративне управління державними пакетами акцій акціонерних товариств, які провадять діяльність у сфері розподілу електричної енергії. Метою існування АТ «УРМ» є створення умов для надійного та ефективного функціонування і розвитку операторів систем розподілу для забезпечення економічної та енергетичної безпеки держави, залучення інвестицій, отримання прибутку.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.