#Побач з ДонорUA: 56 мешканців Рівного дізналися свою групу крові на виставці у ТРЦ «Злата Плаза»

21 березня 2024 року, 14:44

16 березня у ТРЦ «Злата Плаза» відкрилася виставка #Побач від ДонорUA, що проводиться в межах кампанії #Розквітай. Під час події 56 мешканців Рівного безкоштовно дізналися свою групу крові (фото з події).

«Проєкт #Побач доводить, що донорство стосується кожного. Ніхто з нас не народжується героями, але ми самі обираємо ними бути. Донори — такі самі живі люди, як і військові, волонтери, всі ми. Вони всюди довкола нас: за сусіднім столом в офісі, за стійкою у кав'ярні, поруч у метро чи у фітнес-клубі. Протипоказання існують, але абсолютна більшість повнолітніх людей може здавати кров, і сьогодні це особливо важливо», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

#Побач — це виставка портретів донорів, доповнених їхніми особистими історіями. Люди на цих світлинах не знайомі між собою, мають різний досвід донорства, інтереси та цінності — їх об’єднує лише бажання ділитися кров’ю й допомагати людям таким чином. На сайті кампанії #Розквітай можна переглянути портрети та прочитати історії, а також розповісти власну.

Групи крові визначали методом EldonCard — він простий, безпечний, не потребує повної медичної освіти, а для отримання результату вистачає кількох хвилини. В Україні цей метод вперше почали застосовувати ДонорUA у межах проєкту «Моя група крові».

Виставка триватиме до 23 березня. В той самий день також у Рівному, у коворкінгу «Атмосфера», відбудеться донація, де всі охочі зможуть здати кров для військових і цивільних пацієнтів. Деталі та реєстрація — за посиланням.

Кампанія #Розквітай присвячена красі та користі донорства крові. Вона висвітлює його як частину якісного способу життя — сучасного, стильного та здорового. Долучайтеся:

Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Подію провели ДонорUA за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст публікації не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та координації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 160 000 донорів. Більше 7 500 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

ТРЦ «Злата Плаза» — торговельно-розважальний центр у Рівному. Активно розвиває та долучається до соціальних проєктів, 4 рази поспіль отримав нагороду «Вибір Споживача» в номінації «Кращий торговельний центр Рівного», 2 нагороди за інклюзивність та безбар’єрність від ГО Доступно.UA.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.