#Спробуй з ДонорUA: 70 донорів здали кров у «Житомирській політехніці»

#Спробуй з ДонорUA: 70 донорів здали кров у «Житомирській політехніці»

2 квітня 2024 року, 13:32

29 березня у Державному університеті «Житомирська політехніка» провели нову виїзну донацію у межах кампанії #Розквітай з ДонорUA. Подія була розрахована передусім на тих, хто здає кров уперше, але були на ній і регулярні донори, що хотіли підтримати новачків власним прикладом. Всього 70 людей здали кров для військових і цивільних пацієнтів, й 53 з них робили це вперше. Забір проводили фахівці Житомирського обласного центру служби крові (фото з події).

«Здавати кров можна з 18 років, але верхньої межі для донорства немає — ви можете робити це і після 60, якщо маєте гарне здоров’я. Тож ніколи не пізно спробувати! Ініціатива #Спробуй — передусім для тих, хто вперше здає кров, і хоче зробити цю подію особливою. Але новачків підтримують і досвідчені донори», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Серед донорів були студенти та викладачі «Житомирської політехніки», а також вільні відвідувачі. На події розіграли 2 павербенки від українського бренду Gelius, який підтримує всі події ДонорUA, та брендовану футболку кампанії #Розквітай від W8less.

Кампанія #Розквітай присвячена красі та користі донорства крові. Вона висвітлює його як частину якісного способу життя — сучасного, стильного та здорового. Долучайтеся:

Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Подію провели ДонорUA за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст публікації не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та координації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 160 000 донорів. Більше 7 500 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

«Житомирська політехніка» — заклад вищої освіти IV рівня акредитації в Житомирі. Єдиний цивільний заклад освіти інженерно-технологічного профілю на Житомирщині.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.