18 л крові зібрали на події «Додай червоного» з ДонорUA

18 л крові зібрали на події «Додай червоного» з ДонорUA

9 квітня 2024 року, 11:07

6 квітня в Radisson Blu Hotel на Подолі у Києві відбулася нова подія в межах щомісячної акції від ДонорUA «Додай червоного». 41 людина здала кров, аби допомогти військовим і цивільним пацієнтам Київщини. Разом донори забезпечили 18 з половиною літрів крові, яка може врятувати до 120 життів. Фото з події — за посиланням.

«Сьогоднішній пріоритет — потреби фронту. Більше 60% полеглих на фронті загинули саме через крововтрату. І коли є можливість евакуювати пораненого та надати йому допомогу, донорська кров рятує життя як ніщо інше. Більшість центрів крові по Україні виконують мобілізаційне замовлення, і виїзні донації — також внесок у допомогу військовим. Але і цивільні так само потребують крові — пацієнти з онкозахворюваннями, жертви нещасних випадків та ворожих обстрілів, породіллі», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Забір крові здійснювали фахівці Інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова, де лікуються пацієнти зі складними захворюваннями, а також бійці після поранень. Медики закликають усіх, хто не має протипоказань, долучатися до донорського руху, аби рятувати життя на фронті й у тилу.

Традиційна акція «Додай червоного» проводиться у Києві щомісяця. Мета проєкту — не лише поповнити запаси крові, а й показати, що донорство може бути комфортним і цікавим.

Реєструйтеся на ДонорUA, дізнавайтеся про найближчі події в особистому кабінеті та здавайте кров зручно. Кожна донація може врятувати до трьох життів!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.