39 співробітників Nestlé Україна у Львові здали кров з ДонорUA — це перший корпоративний день донора у бладмобілі

39 співробітників Nestlé Україна у Львові здали кров з ДонорUA — це перший корпоративний день донора у бладмобілі

29 квітня 2024 року, 16:02

39 співробітників Nestlé Україна у Львові здали кров з ДонорUA — це перший корпоративний день донора у бладмобілі

25 квітня ДонорUA провели корпоративний день донора для команди Nestlé Україна (фото). 39 працівників підрозділу компанії у Львові разом здали кров, аби допомогти військовим і цивільним пацієнтам. Вперше корпоративний день донора проходив у бладмобілі — мобільному центрі крові. Процедуру проводили фахівці Міського центру служби крові Першого територіального медичного об’єднання м. Львова.

«В Ізраїлі 90% усієї донорської крові збирається саме у бладмобілях, а для України це революційний крок. Мобільний центр крові дозволяє проводити не лише відкриті донації, а й корпоративні. Скажімо, якщо компанія не має офісу, або організувати донацію в ньому немає можливості, у бладмобілі колеги можуть разом зручно здати кров у будь-якій точці міста. Саме так ми провели корпоративний день донора для Nestlé Україна і зібрали об’єм крові, якого може вистачити для понад сотні пацієнтів, адже кожна донація рятує до трьох життів», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Бладмобіль — це автобус, обладнаний усім необхідним, аби безпечно та комфортно здати кров. Він має п'ять ліжок для донорів та зручне місце для відпочинку до та після процедури. Є міні-лабораторія та локація для консультування з лікарем. У мобільному центрі крові працює четверо кваліфікованих медиків, які супроводжують донорів упродовж усього процесу — від підготовки здачі крові до післяпроцедурного періоду. Для зберігання крові пацієнтів є спеціальний холодильник.

Корпоративні дні донора — можливість для бізнесу та державних установ організовано долучитися до донорського руху. Такі заходи розвивають корпоративну соціальну відповідальність компаній та культуру донорства в суспільстві. Отримані кошти дозволяють ДонорUA організовувати інші тематичні події для залучення донорів, вести просвітницьку діяльність і транспортувати донорську кров до прифронтових регіонів.

Ви можете замовити корпоративний день донора для своєї компанії, зареєструватися на ДонорUA і стати донором самостійно, створити на сайті власну команду донорів, а також підтримати діяльність ДонорUA фінансово. Дякуємо всім, хто ділиться кров’ю й коштами, бере участь у наших ініціативах, підтримує нас інформаційно та допомагає розвивати донорський рух.

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та координації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 165 000 донорів. Більше 7 500 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

Nestlé — одна з найбільших компаній світу у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв, яка представлена у 188 країнах світу, де працевлаштовує 270 тис. працівників, та має 340 фабрики у 76 країнах світу. Nestlé працює в Україні 30 років — з 1994 року. У 1998 році Nestlé S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч», а з 2018 року володіє 100% акцій підприємства. У травні 2003 року в Києві засновано ТОВ «Нестле Україна». Наприкінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100% акцій підприємства «Волиньхолдінг», розташованого у Волинській області (ТМ «Торчин»). В 2010 році Nestlé S.A. придбала ТОВ «Техноком», виробника продуктів швидкого приготування під ТМ «Мівіна» (м. Харків). У 2012 році у Львові було створено Nestlé Business Services (NBS Lviv), що є одним із семи сервісних центрів Nestlé у світі та надає послуги з підтримки підрозділів компанії Nestlé у більш ніж 40 країнах світу.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.