30 донорів здали кров в Івано-Франківську на спільній події ДонорUA та Молодіжної ради

30 донорів здали кров в Івано-Франківську на спільній події ДонорUA та Молодіжної ради

1 травня 2024 року, 14:36

30 квітня ДонорUA та Молодіжна рада при Івано-Франківській ОДА провели відкриту подію у Прикарпатському обласному центрі служби крові (фото). 30 людей здали кров для військових і цивільних пацієнтах області. Серед донорів були як мешканці Івано-Франківська, так і люди, що спеціально приїхали здати кров з інших територіальних громад.

«Івано-Франківщина — одна з найспокійніших областей в Україні. Проте її мешканці усвідомлюють усю гостроту загрози, яка постала перед нами, і допомагають війську як можуть. Донорство — допомога особлива, адже кров ніде не продається й не виготовляється. Тільки ми самі можемо врятувати життя людей, які потребують переливання крові, зокрема поранених військових і пацієнтів з тяжкими захворюваннями», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Генеральний директор Прикарпатського обласного центру служби крові Ігор Дожджанюк розповів, що пацієнти на Івано-Франківщині наразі потребують крові всіх груп, особливо з негативним резус-фактором. Кожна донація здатна врятувати від 1 до 3 життів, тож 30 донори потенційно дали надію на одужання 90 пацієнтам. Дякуємо всім, хто долучилися до цієї події.

Реєструйтеся на ДонорUA та отримуйте сповіщення, коли у вашому місті буде потрібна саме ваша кров, а також зручно відстежуйте майбутні події в особистому кабінеті. Ваша кров переможе!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.