73 автівки з донорською кров’ю рушили на фронт завдяки ініціативі #МиОднієїКрові від ПУМБ

73 автівки з донорською кров’ю рушили на фронт завдяки ініціативі #МиОднієїКрові від ПУМБ

7 травня 2024 року, 13:54

Вже 93 буси з донорською кров’ю відправили на фронт ДонорUA у співпраці з МОЗ. З них 73 доставки профінансував ПУМБ завдяки ініціативі #МиОднієїКрові. У межах проєкту українські бренди створюють патріотичний мерч — замовляючи його, ви допомагаєте рятувати життя поранених бійців.

«Аби врятувати пораненого бійця, який втратив багато крові, переливання слід зробити в першу годину після поранення, ідеально — протягом 36 хвилин. Так ми не тільки збережемо життя людини, а й мінімізуємо наслідки поранення для здоров’я. Завдяки підтримці ПУМБ ми маємо змогу оперативно транспортувати донорську кров до фронту — кожна така доставка здатна врятувати до 1500 життів. Дякуємо!», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

У розробці колекцій для #МиОднієїКрові беруть участь відомі митці — поет і письменник Сергій Жадан, тату-артистка Марія Федорівна, ілюстратор Олександр Шатохін та інші. У квітні колекції Lifesaving Merch поповнилися дропом «Жити назустріч». Це особливий одяг з рядками поезії Сергія Жадана, покликаний створювати рівні можливості, розвивати повноцінну інклюзію в Україні і допомагати нашим захисникам та захисницям.

Кров перевозять у спеціальних авто, обладнаних холодильними камерами та здатними убезпечити персонал. Одна така поїздка коштує близько 50 000 грн. Замовляйте мерч на сайті проєкту — кожні ваші 25 грн дозволяють автівці проїхати додатковий кілометр.

ДонорUA — єдина недержавна організація, яка у співпраці з МОЗ та СДУ «УЦТК» транспортує кров у гарячі точки. Ви можете в будь-який час підтримати перевезення крові довільною сумою. У вересні минулого року ми зібрали 1 млн грн на транспортування. Завдяки цьому збору та допомозі від партнерів, зокрема ПУМБ, ми маємо грошовий резерв, аби оперативно відправляти кров на мобілізаційне замовлення. Дякуємо за довіру та працюємо далі!

Кров для потреб фронту заготовляється по всій Україні. Реєструйтеся на ДонорUA і діліться кров’ю незалежно від того, де ви мешкаєте — вона неодмінно переможе!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.