#Побач з ДонорUA: 20 киян дізналися свою групу крові під час відкриття виставки на Центральному автовокзалі столиці

#Побач з ДонорUA: 20 киян дізналися свою групу крові під час відкриття виставки на Центральному автовокзалі столиці

8 травня 2024 року, 10:41

6 травня на Центральному автовокзалі Києва відкрилася виставка #Побач від ДонорUA, що проводиться в межах кампанії #Розквітай. Під час події 20 мешканців і гостей Києва безкоштовно дізналися свою групу крові (фото з події). Виставка, що проводиться за підтримки «Укрпас Онлайн» та «Київпассервіс», триватиме до 15 травня.

«Ця виставка — про нас із вами, адже донори — не якісь «обрані». Це звичайні люди, які зробили вибір рятувати життя інших. І для цього не потрібно робити щось особливе — просто не мати протипоказань до донорства. Більшість повнолітніх людей може здавати кров, і, можливо, серед ваших знайомих, сусідів і колег є справжні герої та геройки, які вже врятували своєю кров’ю десятки життів», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

#Побач — це виставка портретів донорів, доповнених їхніми особистими історіями. Люди на цих світлинах не знайомі між собою, мають різний досвід донорства, інтереси та цінності — їх об’єднує лише бажання ділитися кров’ю й допомагати людям таким чином. На сайті кампанії #Розквітай можна переглянути портрети та прочитати історії, а також розповісти власну.

Групи крові визначали методом EldonCard — він простий, безпечний, не потребує повної медичної освіти, а для отримання результату вистачає кількох хвилини. В Україні цей метод вперше почали застосовувати ДонорUA у межах проєкту «Моя група крові».

В межах кампанії #Розквітай проводяться виїзні донації, тематичні лекції та акції підтримки для донорів, а також випускається стильний благодійний мерч. Проєкт доводить, що здавати кров можна просто, комфортно й сучасно.

Подію провели ДонорUA за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст новини не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.