
Харчування працівників центрів крові
Щоп'ятниці співробітники центру крові у Дніпрі отримують гарячі обіди.
15 липня 2022 року «ДонорUA» за фінансової підтримки благодійної організації Global Blood Fund розпочав проєкт з харчування працівників центрів крові
Щоп'ятниці 110 співробітників центру крові у Дніпрі отримують гарячі обіди. В меню — салат, гаряче мʼясо або риба з гарніром, а також смаколики. Кожного тижня — різні страви. За два місяці проєкту центр крові отримав близько тисячі гарячих обідів.




Працювати в центрах крові, наближених до воєнних дій, — це справжній героїзм
Цим проєктом «ДонорUA», Global Blood Fund та Our Blood Institute висловлюють вдячність тим, хто щодня допомагає донорам та пацієнтам. Час, який фахівці центру крові витрачали на приготування обіду, вони можуть присвятити родині, відпочинку або, перебуваючи на роботі, врятувати чиєсь життя.
З 14 квітня 2023 року географія проєкту розширилася — другим містом стало прифронтове Запоріжжя. Наші партнери, кейтеринг-сервіс «ЗіСмаком», щосереди годують 150 працівників Запорізького обласного центру служби крові комплексними обідами.
«У будинку, де я проживаю, немає укриття. Знаходитися вдома самій було страшно, і я переїхала жити на роботу. Працівники й працівниці нашого центру крові зазвичай готують вдома і приносять їжу з собою. Я теж готую вдома, буває й на цілий тиждень наперед. Їмо, коли з’явиться вільна хвилина. А завдяки ініціативі «Дні подяки» я і мої колеги відчули турботу. Атмосфера спільного обіду, коли хтось приготував домашню їжу персонально для тебе, дуже розчулила», — ділиться завідувачка медичної лабораторії Людмила, яка працює у Запорізькому обласному центрі служби крові вже 4 роки.