«Донорство — це про життя»: запрошуємо на фінальну виставку

Підбиваємо підсумки DonorUA Art Project

14 березня 2023 року, 14:11

Запрошуємо киян та гостей міста на урочисте закриття виставки «Донорство — це про життя», яке відбудеться 25 березня у ТРК «Проспект» (вул. Гната Хоткевича, 1В) з 11:00 по 14:00. Окрім власне мистецьких робіт, на вас чекають різні цікаві активності, а ще — донація з виїзною бригадою, котра збиратиме кров для цивільних і військових пацієнтів Інституту Амосова. Дізнатися більше деталей про подію та зареєструватися можна за посиланням.

У III Міжнародному фестивалі-конкурсі DonorUA Art Project ми поєднали мистецтво з донорством під гаслом «Донорство — це про життя». В ньому взяли участь митці й мисткині не лише з України, а й зі США, Нової Зеландії, Грузії, Китаю, Бразилії та інших країн, надіславши нам малюнки, анімацію й навіть вишивку. Усього на конкурс надійшло майже 80 робіт — найкращі з них були відібрані для участі у виставці професійним журі у складі Катерини Лихач, Надії Ткаченко, Надії Кушнір та Аліни Головльової. Переможницею стала киянка Ірина Руснак, яка отримала грошову винагороду та річну підписку від креативно-технічної онлайн-школи Projector.

Мета проєкту — через актуальний візуальний контент донести сутність і важливість донорства крові, привернути увагу до цієї теми та змотивувати людей ставати донорами й рятувати життя.

Виставку було відкрито 2021 року у Всесвітній день донора — 14 червня, в торговельному центрі Victoria Gardens у Львові, а також продемонстровано на церемонії нагородження донорів DonorUA Awards у Києві.

У липні почалася всеукраїнська подорож — з Південного вокзалу столиці, де виставка тривала два тижні, вона рушила на захід України, де з нею познайомилися мешканці Івано-Франківська, Рівного, Луцька, Ужгорода, Чернівців. Новий 2022 рік виставка зустріла в Миколаєві, а 24 лютого у Дніпрі її, як усіх нас, застало повномасштабне вторгнення. Проте попри війну, влітку 2022 року турне було продовжено, і DonorUA Art Project побачив Житомир, Хмельницький, Тернопіль, Вінницю, Кропивницький і Черкаси.

На жаль, з міркувань безпеки з маршруту довелося виключити Суми, Чернігів, Запоріжжя, Полтаву, Одесу та Харків. Однак після перемоги ми неодмінно все надолужимо і повернемося до цих міст із новими проєктами.

«ДонорUA» постійно перебуває в пошуку нових форм популяризації донорства — сучасних, актуальних, суголосних інтересам і потребам людей. Ми хочемо зруйнувати стереотипи й упередження щодо донорства, показати, що це не страшно й не завжди про гнітючі лікарняні стіни. Порятунок життів — теж своєрідне мистецтво, яке ніколи не застаріває, і донорство крові — один із його напрямків.

Нагадуємо, що хоча виставка й завершується, переглянути роботи усе ще можна на сайті проєкту. А всіх, хто зможе долучитися, чекаємо на закритті — будемо раді обійнятися!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.