#Знай і #Розквітай з ДонорUA: стартувала освітня програма, присвячена донорству крові

#Знай і #Розквітай з ДонорUA: стартувала освітня програма, присвячена донорству крові

Програма #Знай розповідає про те, яку користь донорство приносить здоров’ю та як донорам вести здоровий і комфортний спосіб життя, аби дбати про себе і допомагати іншим

22 серпня 2023 року, 17:37

19 серпня стартувала освітня програма #Знай у межах кампанії #Розквітай від ДонорUA. Проєкт присвячено синергії донорства крові та здоров’я. Перша подія в рамках #Знай відбулася в ТРЦ Gulliver у Києві.

Лекція «Донать і оновлюйся» була присвячена користі донорства для організму. Лекторки — Альона Мига, лікарка-трансфузіологиня, завідувачка центру крові національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова, та Ірина Славінська — співзасновниця ДонорUA, Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України», співавторка Закону України «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові».

На лекції йшлося про те, як регулярні донації крові сприяють оновленню організму та слугують профілактикою серцево-судинних і онкологічних захворювань. Більшість людей звикли сприймати донорство передусім як допомогу іншим, тоді як програма #Знай розповідає про те, яку користь донорство приносить здоров’ю та як донорам вести здоровий і комфортний спосіб життя, аби дбати про себе і допомагати іншим.

«Ми маємо право піклуватися про себе навіть у найважчий час — особливо коли це ще й рятує інших. #Розквітай — це про донорство як турботу про себе, а #Знай — це про руйнування міфів та обізнаність про власне здоров’я і способи йому допомогти. Вдячні партнерам, які підтримують цю ініціативу та допомагають людям дізнаватися нове, ставати здоровішими та розквітати», — коментує Ірина Славінська.

Між гостями лекції було розіграно павербенк від Gelius Ukraine, а квіти від Dicentra підкреслили святковий настрій. Фото з події — за посиланням.

Кампанія #Розквітай присвячена донорству крові як частині способу життя — життя сучасного, стильного та здорового. Долучитися можна наступним чином:

  • розповісти власну історію донорства і стати частиною онлайн-галереї «Побач»;
  • придбати мерч від W8less, усі кошти від продажу якого спрямовуються на перевезення донорської крові до фронту;
  • подати заявку на співпрацю (опція для бізнесу);
  • стежити за анонсами подій ДонорUA в Instagram або Facebook і приєднуватися.

Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Нагадаємо, що на початку серпня ДонорUA спільно з освітньою платформою Prometheus запустили безкоштовний курс «Донорство крові: чому це важливо і як стати донором». Це найбільш повний і доступний гайд, у якому зібрано все, що варто знати потенційним донорам і не тільки. Реєструйтеся, аби знати ще більше про донорство та власне здоров’я.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.