52 людини здали кров з ДонорUA та ТРЦ Ocean Plaza

52 людини здали кров з ДонорUA та ТРЦ Ocean Plaza

2 квітня 2024 року, 13:34

29 березня ДонорUA провели відкриту донацію у ТРЦ Ocean Plaza (фото). 52 мешканці Києва поділилися кров’ю, аби допомогти військовим і цивільним пацієнтам у столиці. Забір крові здійснювали фахівці Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова НАМН України.

«Донорство крові досі овіяне міфами — люди часто бояться наважитися здати кров. І відкриті виїзні донації, особливо у таких популярних локаціях як Ocean Plaza, демонструють, що це не страшно, не боляче, що поділитися кров’ю з тими, кому вона необхідна — це радісна подія. Дякуємо команді ТРЦ за довіру та співпрацю, а всім донорам — за врятовані життя», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Кожна донація здатна врятувати від 1 до 3 життів, тож 52 донори потенційно дали надію на одужання 156 пацієнтам. У київських лікарнях перебуває багато поранених військових, дітей та дорослих з онкозахворюваннями та інших пацієнтів, що потребують переливання разово або регулярно. Тож дякуємо всім, хто відгукнулися і здали кров.

Окрема подяка БФ «Нація незламних» за фінансову підтримку події. Ці кошти не лише допомогли врятувати життя сьогодні, а і стали ресурсом для подальшої роботи: залучення нових донорів, організації нових заходів та створення просвітницького контенту.

ДонорUA проводить виїзні донації регулярно. Наступні такі заходи у Києві відбудуться 6 квітня: в Radisson Blu Hotel на Подолі в межах щомісячної акції «Додай червоного» та в Creative State of Arsenal у рамках кампанії #Розквітай. Реєструйтеся на ДонорUA та зручно відстежуйте майбутні події в особистому кабінеті, а також користуйтеся бонусами від наших партнерів. Ваша кров переможе!

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та координації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 160 000 донорів. Більше 7 500 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

ТРЦ Ocean Plaza — торгово-розважальний центр у Києві, один із найбільших в Україні. У 2021 році був визнаний найкращим великим ТРЦ в Україні в рамках рейтингу RAU Awards.

«Нація незламних» — благодійний фонд, створений з метою залучення коштів на допомогу військовим, медикам та цивільним, які постраждали від війни. Історія фонду – це продовження особистих благодійних ініціатив співробітників та керівництва компанії «Київ Молл Менеджмент».

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.