#Побач з ДонорUA: 38 львів’ян дізналися свою групу крові на виставці у ТРЦ Forum Lviv

#Побач з ДонорUA: 38 львів’ян дізналися свою групу крові на виставці у ТРЦ Forum Lviv

2 квітня 2024 року, 13:41

30 березня у ТРЦ Forum Lviv відкрилася виставка #Побач від ДонорUA, що проводиться в межах кампанії #Розквітай. Під час події 38 львів’ян безкоштовно дізналися свою групу крові (фото з події).

«Здавати кров — це суперсила, яку має більше людей, ніж ми звикли думати. Більшість дорослих людей не має протипоказань чи обмежень до донорства. Можливо, ви теж можете рятувати життя, або ваш родич, сусідка, колега, одногрупник, або незнайома людина, що їде поруч у метро. Проєкт #Побач — саме про це. Донори — це не каста і не субкультура, це різні люди, яких об’єднує насамперед бажання допомагати», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

#Побач — це виставка портретів донорів, доповнених їхніми особистими історіями. Люди на цих світлинах не знайомі між собою, мають різний досвід донорства, інтереси та цінності — їх об’єднує лише бажання ділитися кров’ю й допомагати людям таким чином. На сайті кампанії #Розквітай можна переглянути портрети та прочитати історії, а також розповісти власну.

Групи крові визначали методом EldonCard — він простий, безпечний, не потребує повної медичної освіти, а для отримання результату вистачає кількох хвилини. В Україні цей метод вперше почали застосовувати ДонорUA у межах проєкту «Моя група крові».

Виставка триватиме до 6 квітня. В той самий день у ТРЦ Forum Lviv відбудеться донація, де всі охочі зможуть здати кров для військових і цивільних пацієнтів. Деталі та реєстрація — за посиланням.

Кампанія #Розквітай присвячена красі та користі донорства крові. Вона висвітлює його як частину якісного способу життя — сучасного, стильного та здорового. Долучайтеся:

Також усі охочі можуть підтримати донорський рух донатом або стати волонтером ДонорUA. Будь-яка участь і підтримка — важливі!

Подію провели ДонорUA за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст публікації не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

Довідково:

ДонорUA — єдина професійна система рекрутингу та координації донорів крові. Підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 160 000 донорів. Більше 7 500 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

ТРЦ Forum Lviv розташований в центрі міста, на вулиці Під Дубом, недалеко від головної площі міста і знаменитого Оперного театру. Торговий центр, загальною площею 69,000 м2 включає в себе магазини, ресторани, розваги, кінотеатр та підземний паркінг. Портфель брендів ТРЦ Forum Lviv — це унікальний мікс провідних національних і міжнародних брендів.

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.