54 мешканці Львова здали кров у бладмобілі біля ратуші

54 мешканці Львова здали кров у бладмобілі біля ратуші

27 квітня 2024 року, 19:01

26 квітня ДонорUA у співпраці з Львівською міською радою організували донацію крові біля Львівської ратуші. Процедуру проводили у бладмобілі — мобільному центрі крові (фото). 54 донори здали кров для військових і цивільних пацієнтів Львівщини. Забір здійснювали фахівці Міського центру служби крові Першого територіального медичного об’єднання м. Львова.

«Це вже друга відкрита донація, яку ми проводимо у бладмобілі в центрі Львова. І обидва рази — sold out! Львівські донори бронюють усі місця задовго до завершення реєстрації. А отже, ми все робимо вірно — коли донорство стає зручнішим і доступнішим, більше людей можуть до нього долучитися. Дякуємо львів’янам за вмотивованість! І сподіваємося, згодом інші міста переймуть цей досвід, адже мобільні центри крові здатні забезпечувати понад 90% потреб у крові в країні, як уже довів приклад Ізраїлю», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA, Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» та співавторка Закону України «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові».

Донорів пригощав ресторан хорошого настрою «П’ятниця», а воду для донації надала компанія BonAqua.

Мобільний центр крові має п'ять ліжок для донорів та зручне місце для відпочинку до та після процедури. Є міні-лабораторія та локація для консультування з лікарем. На виїзді автобуса крові працює четверо кваліфікованих медиків, які супроводжують донорів упродовж усього процесу — від підготовки здачі крові до післяпроцедурного періоду. Для зберігання крові пацієнтів є спеціальний холодильник.

Кожна донація рятує до трьох життів. Реєструйтеся на ДонорUA, аби стежити за анонсами наступних подій в особистому кабінеті, та здавайте кров зручно.

Проєкт “Твоя кров. Моє життя. Наша перемога” реалізується спільно у партнерстві Першого територіального медичного об'єднання Львова, ГО “Народна самооборона Львівщини”, ДонорUA та ГО “Ветеран Медіа”.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.