28 людей здали кров на події «Додай червоного» з ДонорUA

28 людей здали кров на події «Додай червоного» з ДонорUA

8 травня 2024 року, 10:39

4 травня в Radisson Blu Hotel на Подолі у Києві відбулася нова подія в межах щомісячної акції від ДонорUA «Додай червоного». 28 людей здали кров, аби допомогти військовим і цивільним інституту ім. Амосова. Фото з події — за посиланням.

«Кілька років тому ми провели подію «Додай червоного» як разову акцію, аби привернути увагу до донорства крові. Сьогодні ж це щомісячна традиція — дехто з київських донорів давно здає кров лише на цих заходах, і чекає їх з нетерпінням. Ми вдячні за таку довіру, за ваші посмішки та прагнення допомагати. Рятуючи життя разом, ми ще й показуємо іншим, що донорство — це не складно і не страшно», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Забір крові здійснювали фахівці Інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова, де лікуються пацієнти зі складними захворюваннями, а також бійці після поранень. Медики закликають усіх, хто не має протипоказань, долучатися до донорського руху, аби рятувати життя на фронті й у тилу.

Одна донація може врятувати до трьох життів, і 28 донорів потенційно допомогли більш ніж 80 пацієнтам. Зареєструвалося на подію ще більше людей, та не всі змогли здати кров через низький рівень гемоглобіну. Навесні ця проблема стає поширеною — читайте у статті, як і для чого підтримувати рівень гемоглобіну в нормі.

На події розіграли павербенк від українського бренду ґаджетів Gelius, який уже більше 3 років підтримує заходи ДонорUA. Дякуємо партнерам!

Традиційна акція «Додай червоного» проводиться у Києві щомісяця. Мета проєкту — не лише поповнити запаси крові, а й показати, що донорство може бути комфортним і цікавим.

Реєструйтеся на ДонорUA, дізнавайтеся про найближчі події в особистому кабінеті та здавайте кров зручно. Кожна донація може врятувати до трьох життів!

Поділитися:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.