2022 у цифрах та подяках: підсумки року «ДонорUA»

Що нам вдалося зробити за минулий рік

6 січня 2023 року, 13:48

alt text

З початком повномасштабної війни на «ДонорUA» лягла особлива відповідальність, і ми дякуємо всім, хто розділив її з нами — донорам, волонтерам, читачам, друзям, партнерам, усім, хто підтримав донорський рух гривнею, репостом чи власною кров’ю.

Фінансова підтримка

Протягом 2022 року ми отримали 5 677 232,02 грн, з яких:

Ці кошти дозволили нам досягти поставлених цілей на платформі та реалізувати ряд нових проєктів. Спасибі вам — кожна гривня допомагає рятувати життя!

Команда, платформа та соцмережі

За минулий рік команда «ДонорUA» зросла на 5 осіб, а волонтерська мережа поповнилася понад 300 сотнями людей з усієї країни. Ми оновили сайт, покращили кабінет донора та запустили чат-бот у Telegram, аби донори швидко та зручно дізнавалися про потребу в їхній крові. На платформі «ДонорUA» за 2022 рік зареєструвалися понад 70 000 нових користувачів — наразі маємо 115 000 зареєстрованих донорів. Ми рухаємося до наступної мети — 2 мільйони зареєстрованих донорів. Кількість підписників на Facebook зросла до 19 000, в Instagram — майже до 8000, в Telegram-каналі — майже до 9000. Окрім того, ми завели TikTok — підпишіться, аби й він не пас задніх! Дякуємо за реєстрації, підписки та поширення наших новин — це важливий внесок.

«Твоя кров може воювати. Стань донором»

У межах проєкту ЄС «Надання підтримки Україні у розвитку сучасної системи громадського здоров’я» ми спільно з Міністерством охорони здоров’я та Українським центром трансплант-координації запустили комунікаційну кампанію. Мета проєкту «Твоя кров може воювати. Стань донором» — просування донорського руху і зокрема заохочення до реєстрації на платформі «ДонорUA». Підсумки кампанії ми невдовзі підіб’ємо.

Точкові проєкти

Протягом року ми організовували корпоративні дні донора для Uklon, Otis, Moneyveo та MacPaw. В акціях взяли участь близько 110 донорів, які дали можливість врятувати 330 життів. Майже пів року за підтримки Global Blood Fund наші волонтери пригощали гарячими обідами працівників центру крові у Дніпрі — усього було роздано понад 700 порцій. У Тернополі ми започаткували ініціативу Buddy Fridays — п’ятничні чергування волонтерів в обласному центрі служби крові.

«Додай червоного»

У 2022 році ми провели в Києві 5 виїзних донацій — у готелі Radisson та НаУКМА. У подіях взяли участь сумарно 11 волонтерів та 258 донорів, завдяки чому було зібрано понад 116 літрів крові — такий об’єм дає можливість врятувати близько 770 людей.

DonorUA Art Project

В межах мистецького проєкту «Донорство — це про життя» було проведено 8 художніх виставок, і лише 2 з них — до 24 лютого. Заходи відбулися у Миколаєві, Дніпрі, Житомирі, Тернополі, Черкасах, Хмельницькому та Вінниці.

«Найтепліший день донора»

Традиційна щорічна акція до Дня святого Миколая цьогоріч охопила рекордні 9 міст: Рівне, Львів, Дніпро, Хмельницький, Тернопіль, Вінницю, Житомир, Кропивницький та Київ. В акції взяли участь 274 донори, які здавали кров для пацієнтів обласних дитячих лікарень — її вистачило, аби врятувати близько 800 дитячих життів.

Перевезення крові

Від початку повномасштабної війни ми транспортуємо кров у прифронтові лікарні, завдяки чому вдається рятувати життя наших бійців та мирних мешканців, постраждалих від бойових дій. Одна така поїздка — близько 1000 врятованих людей. У серпні ми завели банку в Monobank, яка зібрала майже 360 тисяч гривень — дякуємо вам! У новому році ми продовжуємо перевозити кров, і збір триває постійно — підтримати його можна за посиланням.

alt text

«Ми однієї крові»

Спільно з ПУМБ та волонтерською організацією «Агенти крові» ми розпочали соціальний проєкт для підтримки донорського руху. З липня минулого року в рамках проєкту випускається тематичний мерч від українських брендів та ілюстраторів, який можуть замовити всі охочі. 50% від вартості виробів іде на розвиток донорства в Україні. За пів року проєкт «Ми однієї крові» зібрав 2,5 млн гривень, половину з яких отримали «ДонорUA». Дякуємо всім, хто долучився! Наразі кампанія триває — придбати мерч і підтримати проєкт можна на сайті.

Обігрівачі для центрів крові

Цього року центри крові часто працюють в екстремальних умовах — донації проводяться зокрема у сховищах без обігріву. Окрім відсутності базового комфорту, в таких умовах погано циркулює кров. Аби зігріти донорів та працівників, ми відкрили окрему банку для придбання обігрівачів. Завдяки вам вдалося зібрати майже 150 тисяч гривень, і ще 100 тисяч ми отримали від представників бізнесу. На сьогодні ми вже закупили та розподілили 50 обігрівачів UFO, але кампанія триває — задонатити можна за посиланням.

Партнерська підтримка

Окрім компаній, спільно з якими ми реалізували перелічені проєкти, «ДонорUA» співпрацює також з:

  • Uber, який у низці українських міст надавав донорам промокоди на поїздки до центрів крові й назад;
  • Meta, яка з квітня 2022 року допомагає просувати важливі новини щодо донорства на ширшу авдиторію у наших соціальних мережах;
  • OLX, разом із якими ми підготували серію інформаційних публікацій на тему донорства, а також розробили банерну рекламу на сайті OLX у травні та серпні минулого року;
  • Gelius, які підтримують наші заходи.

2023 готує нові виклики, проте з такою підтримкою ми певні, що зможемо залучити більше донорів, втілити більше важливих проєктів та врятувати більше людських життів. Дякуємо всім, хто разом із нами тримає цей фронт.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.