Ірина Славінська та ДонорUA отримали міжнародну нагороду від AABB — світової профільної організації з питань донорства крові

Ірина Славінська та ДонорUA отримали міжнародну нагороду від AABB — світової профільної організації з питань донорства крові

17 жовтня 2023 року, 13:29

Цьогоріч Президентську премію AABB (Асоціації зі сприяння розвитку трансфузіології та біотерапії) за надзвичайну службу та внесок окремої особи чи організації в галузі охорони здоров’я вручили Ірині Славінській — співзасновниці ДонорUA та Президентці ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Саме ця нагорода присуджена «за неоціненну роботу у підтриманні безпеки, обсягу і безперервності кровопостачання в Україні в умовах надзвичайних викликів. Вручення відбулось в межах щорічної зустрічі AABB, що тривала 14-17 жовтня у Нешвіллі (Теннессі, США). Асоціація вперше нагородила українську організацію, а Ірина Славінська стала першою українкою із міжнародною відзнакою ААBB.

«Нагорода від AABB у сфері крові — це як «Оскар» у кінематографі. Команда ДонорUA надзвичайно вдячна за довіру такого масштабу. Ми ніколи не хотіли стикатися з «надзвичайними викликами», за протистояння яким отримали цю нагороду. Але ми пишаємося тим, як бореться наша країна, та можливістю їй допомагати. Віримо, що наша сьогоднішня праця змінить культуру донорства в Україні й після нашої перемоги», — коментує Ірина Славінська.

AABB (Association for the Advancement of Blood & Biotherapies) — міжнародна некомерційна асоціація, що представляє осіб та установи, які працюють у сфері трансфузіології та біотерапії. Асоціація прагне покращувати здоров’я шляхом розробки та впровадження стандартів, акредитації та освітніх програм, які зосереджуються на оптимізації догляду та безпеки пацієнтів і донорів. Членами AABB є лікарі, медсестри, вчені, дослідники, адміністратори, медичні технологи та інші постачальники медичних послуг. Організація акредитує установи в понад 50 державах, а її учасники мешкають у більш ніж 80 країнах. Місія AABB — поліпшити життя, роблячи трансфузійну медицину та біотерапію безпечнішими, доступнішими та ефективнішими в усьому світі.

ДонорUA уже понад 9 років розвиває системне добровільне безоплатне донорство в Україні. Це єдина у країні професійна система рекрутингу та навігації донорів крові. Організація підтримує роботу 22 центрів крові, співпрацює з МОЗ, УЦТК, ВООЗ, Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Global Blood Fund. На сьогодні база ДонорUA налічує понад 140 000 донорів. Більше 7000 пацієнтів адресно отримали допомогу завдяки платформі, а на пошук донора для конкретного пацієнта витрачається не більше 20 хвилин.

ДонорUA — єдина недержавна організація, що спільно з МОЗ організовує перевезення донорської крові для фронту. Співзасновниця організації Ірина Славінська входить до Оперативного штабу МОЗ для координації діяльності у сфері донорства крові та компонентів крові, функціонування системи крові в умовах воєнного стану. За час повномасштабної війни ДонорUA допомогли профінансувати та організувати понад 70 доставок крові до прифронтових лікарень і гарячих точок.

У 2023 році спільно з Operation SafeDrop та Eldon Biologicals команда ДонорUA розпочала проєкт «Моя група крові», в межах якого заплановано визначити групи крові у 5 млн українців та залучити більше 20 000 нових донорів крові.

Відзнака нашої роботи на світовому рівні — показник того, що навіть сьогодні донорський рух в Україні розвивається, і ми щасливі робити свій внесок у цей процес. Дякуємо всім, хто здає кров і підтримує донорський рух фінансово та інформаційно.

Реєструйтеся на ДонорUA, аби здавати кров зручно та системно, користуючись бонусами та спеціальними можливостями для донорів.

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.