ДонорUA допоміг державі здійснити 70 доставок крові до фронту

ДонорUA допоміг державі здійснити 70 доставок крові до фронту

Це стало можливим завдяки плідній співпраці ДонорUA з державними експертами, зокрема включенню Ірини Славінської — співзасновниці ДонорUA, Президентки ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» — до Оперативного штабу МОЗ для координації діяльності у сфері донорства крові та компонентів крові, функціонування системи крові в умовах воєнного стану

18 вересня 2023 року, 10:20

За час повномасштабної війни ДонорUA організував 70 перевезень донорської крові до прифронтових лікарень, зокрема долучився до фінансування задля їхнього здійснення.

Це стало можливим завдяки плідній співпраці ДонорUA з державними експертами, зокрема включенню Ірини Славінської — співзасновниці ДонорUA, Президентки ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» — до Оперативного штабу МОЗ для координації діяльності у сфері донорства крові та компонентів крові, функціонування системи крові в умовах воєнного стану.

«Повномасштабна війна стала незмірним викликом для усієї країни, в тому числі й для системи крові. Тим більш неймовірним є те, що сьогодні робить держава, забезпечуючи кров’ю фронт. Кожна доставка крові потенційно здатна врятувати 1500 життів, і ми пишаємося співпрацею з МОЗ за УЦТК, завдяки якій це відбувається. Дякуємо за довіру!», — коментує Ірина Славінська.

55 поїздок профінансовано завдяки підтримці ПУМБ, 11 — завдяки меценатам, а 4 поїздки у серпні — за кошти, зібрані на Монобанку. Дякуємо всім, хто донатить на порятунок життів!

Маршрути для транспортування крові визначає УЦТК МОЗ України. Кров доставляється до шпиталів Дніпра, Запоріжжя та інших прифронтових міст, або ж до точок, де її одразу перевантажують у машини військових, котрі везуть кров до стабілізаційних пунктів.

Кров перевозиться у спеціальних бусах, обладнаних холодильними камерами. За кошти, залучені командою ДонорUA, оплачується робота водіїв, пальне, технічне обслуговування, за необхідності — ремонт обладнання або придбання нового. У вересні було розпочато новий збір, аби профінансувати 20 наступних перевезень. Долучайтеся — це може врятувати 30 000 життів!

ДонорUA з перших днів повномасштабної війни відповідає на її виклики у співпраці з державою. Так, спільно з УЦТК МОЗ було розпочато кампанію «Твоя кров може воювати. Стань донором». У межах співпраці було підписано Меморандум, аби у синергії залучити якомога більше нових донорів та зміцнити систему крові. ДонорUA також підтримує центри крові по Україні — так, у період регулярних відключень електроенергії для них було придбано обігрівачі.

Дякуємо МОЗ та СДУ «УЦТК», донорам і доноркам, а також усім, хто підтримує нашу роботу фінансово та інформаційно. Разом переможемо!

Поділитись:

Підпишись на нашу розсилку, щоб бути в курсі всіх новин та активностей:

Хочеш бути в курсі всіх подій?

В каналі ми публікуємо цікаві факти, дописи, анонси, що пов'язані з донорством крові, сучасними трендами в медицині та використанню інформаційних технологій.